La piel que habito

Altın Küre 2012 adayları açıklandı.

Bu akşam İspanya’nın aday filmini seyrettik
La piel que habito (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1189073/
"The Skin I Live In - içinde yaşadığım deri'
Öneri: Ben yazdıklarımla filmi “spoil” etmemeye çalışacağım ve sizler de mümkünse senaryosu hakkında bir şeyler öğrenmeden seyretmeye bakın ki filmin tadı kaçmasın.

Bu akşam seyrettiğimiz “La piel que habito” çok değişik ve etkileyici film.. begenMEMEK istediğim halde çok beğendim ve hatta zor beğenen eşim de beğendi..
Ve sizlere de Almodovar’ın bu filmini hararetle tavsiye ediyoruz

Tabii filmdeki bazı nostaljik sürprizler de bizi etkilemiş olabilir
•   film Toledo’da geçiyor ve arada bir Toledo’nun o güzel dar sokaklarını gösteriyor.. –ki eşim ve ben kiraladığımız arabayı o dar sokaklarda bir yere toslamıştık (ufak! bir kazaydı)
•   1952’de Sidney Bechet bestelemiş “Petite Fleur”; filmin bir yerinde bu olağanüstü güzel caz şarkısı devreye giriyor (teknede, bir gece yarısı kafalar iyiyken bu şarkıyla bizi tanıştıran Korhan Sökmen kaptanıma şükranlarımla)


•   Bu da yetmezmiş gibi.. son bir yıldır haftada en az 3-5 kez dinlediğim Concha Buika da filmde görünmez mi.. hastası olduğum “La Falsa Moneda”yı söylemiyordu ama bu da film için yapılmış yepyeni bir şarkıymış Por el Amor de Amar”.. Yahu bu ne kadar güzel bir ÇİRKİN kadın ve de bu ne muhteşem bir ses..